Cultuurhuis

De wortels van het idee van het Cultuurhuis Emmerhout liggen bij Jemmerhout
Iedere eerste zondag van de maand genieten veel muziekliefhebbers van allerlei muziek tijdens het open podium van Jemmerhout.
De eerste sessie was op 29 november 2015. In de energie van dit succes zijn er plannen om door te groeien naar een heus Cultuurhuis Emmerhout. En Jemmerhout blijft hier gewoon lekker onder meedraaien.
Jemmerhout is voor en door muziekliefhebbers. Mensen brengen hun instrument mee en gaan lekker muziek maken.
Mensen die niet zelf kunnen spelen nemen plaats en genieten van de muziek onder het genot van een hapje en een drankje.
Er zijn verschillende genres. Zo hoor je rock, blues, jazz maar ook nederpop en streektaal.
Dit initiatief biedt niet alleen voor buurtbewoners een plek om op te treden maar voor iedereen die wil, van jong tot oud. Maandelijks zijn er gemiddeld 40 bezoekers.

In de loop van de tijd hebben we het aantal bezoekers zien groeien en is Jemmerhout een begrip in Emmen geworden.
Ook zien we dat mensen hun schroom overwinnen, uit hun comfortzone komen en dat ze (soms voor het eerst) het podium op durven te stappen! Het idee
Er is echter nog zoveel meer dan muziek. Er zijn zoveel meer talenten op cultureel gebied, zo wordt er bv dansles gegeven in het bewonersbedrijf. Een enthousiaste werkgroep wil deze talenten samen laten komen in het Cultuurhuis Emmerhout. En dat op dezelfde laagdrempelige manier als Jemmerhout. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan theater. Een avond met korte voorstellingen van diverse groepen. Of met elkaar een uitleg over beeldend kunst en genieten van een expositie. Of een avondje lachen met cabaretiers. Of een activiteit die volledige in het teken staat van onze prachtige Drentse streektaal. Maar ook een zangavond. Cultuurhuis Emmerhout is de ‘paraplu’ waaronder deze diverse culturele activiteiten worden georganiseerd door verschillende groepen, initiatieven en bewoners. De werkgroep van het cultuurhuis gaat mensen helpen bij het aanjagen van hun initiatief. Bovendien geven ze advies aan de initiatiefnemers. De Kunstbeweging Emmen is onder andere aangesloten ondersteunt bij het Cultuurhuis Emmerhout.

Neem contact met ons op

Onze gegevens

Email:

 info@pand88.nl

Telefoon:

0591-229280

We zijn bereikbaar op:

ma t/m vrij van 9:00 uur tot 17:00 uur

Adres:

De Lemzijde 87
7823 SH Emmen
Algemeen telefoonnummer: 0591-229280
Telefoonnummer keuken: 0591-229282